Utbildaren

Vem är Fröken Juridik?

Det är roligt att lära sig juridik med Fröken Juridik. Fröken Juridik tar med deltagarna på en spännande resa i kunskapens värld. Hon skapar trygga relationer där kursdeltagarna utvecklas både i sin kunskap men även i sitt ledarskap. Framförallt ledarskapet av sig själva. Kursdeltagarna får med sig en verktygslåda som de direkt kan använda.

    ”- Jag har fått en gåva. Jag har en förmåga att           sprida budskap på ett inspirerande och      pedagogiskt sätt. Att väcka nyfikenhet för ämnet     juridik och bryta sönder detta i direkt användbara     modeller och metoder.”

Fröken Juridik började utbilda studenter på juristprogrammet och ekonomiprogrammet vid Stockholms Universitet och Handelshögskolan för 25 år sedan. Hon är ansvarig för de affärsjuridiska kurserna på Södertörns Högskola samt anlitas flitigt av näringslivet. Ni träffar henne även på utbildningsinstitut som IHM Business School, Företagsuniversitet, Påhlmans Handelsinstitut, Advokatsamfundet, Stockholms School of Business för att nämna några.

Med sin långa erfarenhet av att utbilda i juridik och som verksam advokat med vetskap om vad som krävs i praktiken så lyckas Fröken Juridik på ett unikt sätt förankra teorin i praktiken. Undervisningen är mycket case-baserad.

Fröken Juridik når fram med sitt budskap och får kursdeltagarna att lita på sin egen förmåga.

 

Vart kan du träffa Fröken Juridik?

Förutom undervisning på universitet och högskolor undervisar Fröken Juridik på bl. a. följande plaster:

Här nedan kan du se några exempel på case som ingår i de online utbildningar som Fröken Juridik tagit fram med Xpectum. Juridikkurser finns bl. a. i avtalsrätt, köprätt, säkra avtalen ekonomiskt, bolagsrätt, styrelsearbete och marknadsrätt. Föreläsningar blandas med inspelade case och övningsuppgifter och avslutas med en tentamen. Kurserna ges i samarbete med FAR. Vill du veta mer om dessa utbildningar så kontakta Xpectum.

Online hos xpectum: Avtalsrätt

Online hos xpectum: Köprätt

Online hos xpectum: Kodak-regeln

Online hos xpectum: Champis

Online hos xpectum: Reklamation av båtköp

Därutöver kan du träffa Fröken Juridik på många Online utbildningar. Bl. a. en ettårig distansutbildning för att bli Certifierad Paralegal.

Exempel på kurser som Fröken Juridik ger:

 • Offert & Avtal (Företagsuniversitetet)
 • Styrelsearbete & Styrelseansvar (Företagsuniversitetet)
 • Juridiken i sociala medier (Företagsuniversitetet)
 • Juridik för marknadsstrateger (IHM)
 • Webb juridik (Företagsuniversitetet)
 • Juridiken som verktyg för lönsamma avtal (Kommunikationsförbundet)
 • Kommunikationsjuridik (Kommunikationsförbundet)
 • Verkstadsjuridik för Volkswagen
 • Bilhandlarjuridik för Volkswagen
 • Affärsjuridik för Volkswagens chefer
 • Köprätt & Avtalsrätt för FMV
 • Juridik för ekonomer (Hjärtum Utbildning)
 • Juridik för ekonomichefer (Företagsuniversitetet)

Skräddarsydd utbildning

Vill ni ha ”Juridik till kaffet”, anlita Fröken Juridik för en konferens eller längre utbildning av er personal så kan Fröken Juridik skräddarsy detta utifrån era önskemål och behov.

 

Frågor till Fröken Juridik

Hur kommer det sig att du har blivit intresserad av pedagogik och blivit Fröken Juridik?

Att utvecklas själv och utveckla andra har alltid intresserat mig. Sätta nya mål och se till att dessa nås. Att kombinera ledarskap med trygghet. Redan som barn blev jag tidigt ett med hästen. Känslan av att få hästens förtroende och tillit. Att ta den över stock och sten. Över hinder och in i piruetter. Mitt första yrke blev just ridlärare. Jag finansierade mina juridikstudier med att jobba som ridlärare och skapade trygga ryttare som red på harmoniska hästar.

Ridhuset kom med tiden att bytas ut mot föreläsningssalarna på Stockholms Universitet och Handelshögskolan då jag började undervisa i juridik. Jag har haft nöjet att möta många studenter genom åren. Nu har jag även nöjet att möta ”gamla” studenter som blivit domare, advokater, politiker, företagsledare, författare osv . Jag känner mig stolt över att fått vara deras ”Fröken Juridik”.

 

Vad vill Fröken Juridik förmedla?

Att stå inför en klass är en känsla av att ge sig ut på en gemensam resa. Det är en lycka att se deltagarna hissa segel. Från att suttit och hållit sig fast i bryggkanten till att de vågar kasta sig loss och lita på att båten bär och att det inte är något farligt om vågorna ibland sköljer över relingen.

Det är spännande att möta både de studenter som ej har någon yrkeserafenhet men många drömmar och de yrkesverksamma kursdeltagarna som förhoppningsvis lever i sin dröm men vill ha tips och råd om hur de kan säkra sina relationer eller utvecklas i sin yrkesroll. Att få kursdeltagarna att använda juridiken i samhällsdebatten och i sin affärsverksamhet som ett verktyg att nå trygga relationer.

 

 • Frken-juridik-liveutbildning-mall-bildspel1.png
 • Frken-juridik-liveutbildning-mall-bildspel2.png
 • Frken-juridik-liveutbildning-mall-bildspel3.png
 • Frken-juridik-liveutbildning-mall-bildspel4.jpg
 • Frken-juridik-liveutbildning-mall-bildspel5.png
 • Frken-juridik-liveutbildning-mall-bildspel6.png